Українцям дозволять швидко отримувати додаткові кваліфікації: законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям дозволять швидко отримувати додаткові кваліфікації: законопроєкт

Особисті фінанси
1653
Вже восени українці матимуть можливість швидко здобувати додаткові кваліфікації, залежно від попиту на ринку праці, а також вони зможуть розширювати свої компетенції, позитивно впливаючи на перспективи кар’єрного зростання.
Це стане можливе за умови голосування парламентом за проект Закону №2481 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації як фактору адаптації та мобільності українця”, повідомляють у Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
За словами Голови Комітету Галини Третьякової, наразі цей законопроект знаходиться на доопрацюванні в Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
Що це означає: якщо людина не має робочих місць за першою кваліфікацією, їй потрібно мобільно отримати іншу кваліфікацію. Враховуючи умови та стан трудових відносин у країні, потрібно забезпечити можливість людям бути конкурентними та затребуваними в різних сферах економіки. Дуже важливо дати людям інструменти якісного отримання додаткової кваліфікації за більш короткий період, ніж класичний час отримання чергової вищої освіти
Чим це корисно. Важливість забезпечення мобільності громадян нашої держави на ринку праці можна пояснити, в першу чергу:
  • світовими викликами, потребами суспільств та економік;
  • черговою світовою кризою, пов’язаною з поширенням COVID-19;
  • втратою багатьма годувальниками роботи та зростанням кількості безробітних;
  • попитом роботодавців на спеціалістів відповідних кваліфікацій.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 3 серпня статус безробітного мають 506 тисяч українців. Серед безробітних: 42% – чоловіки та 58% – жінки.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє про суттєве зменшення кількості безробітних в Україні. За його словами, з 1 до 8 серпня їх кількість зменшилася фактично на 6 тисяч.
  • Через Держслужбу зайнятості за період карантину працевлаштовано більше 220 тисяч людей.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас