В Україні змінюють стратегію щодо коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінюють стратегію щодо коронавірусу

Казна та Політика
3593
Через погіршення ситуації з коронавірусом уряд вводить щоденну роботу Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у понеділок, 10 серпня.
“Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС. Обговорювалися, зокрема, питання зміни стратегії боротьби з COVID-19, збільшення кількості тестувань населення, посилення контролю за дотриманням умов самоізоляції і відстеження можливих контактів. Денис Шмигаль зазначив, що в зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації уряд вводить щоденну роботу Державної комісії ТЕБ та НС, підсилює заходи контролю за дотриманням правил карантину”, – повідомляє пресслужба Кабміну.
Очікується, що до 15 вересня кількість щоденних ПЛР-тестів має зрости до 30 тисяч. Крім того, повинна бути введена категоризація тестованих осіб.
“Нам потрібно обов’язково окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, вчителів та інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику і розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше”, – зазначив Шмигаль.
Крім того, прем’єр наголосив на важливості вдосконалення так званої системи “Виявлення-тестування-ізоляція-контакти”, зокрема, створення системи відстеження контактних осіб шляхом опитування.
За результатами позачергового засідання Держкомісії з питань ТЕБ ​​та НС Шмигаль доручив:
  • відпрацювати механізм відрядження епідеміологів Держспоживслужби в лабораторні центри МОЗ для проведення епідемічних розслідувань;
  • керівникам ОДА та МОЗ активізувати роботу щодо збільшення кількості ліжкомісць з підведеним киснем в лікарнях другої хвилі прийому хворих на COVID-19;
  • Національній поліції щодня під час засідання Комісії надавати звітність про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил;
  • Міністерству цифрової трансформації щодня надавати інформацію про кількість встановлень додатка “Дій вдома”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас