Міжбанк: чи позначиться на ринку сезон літніх відпусток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи позначиться на ринку сезон літніх відпусток

Валюта
613
Валютний ринок у понеділок продовжить тенденції початку серпня з поправкою на сезон літніх відпусток. Незважаючи на карантин і наслідки коронавірусу, відпускний сезон в самому розпалі, що позначається на діловій активності клієнтів. Finance.ua прогнозує досить середні обсяги операцій в межах $170-220 млн при здійсненні до 530-610 угод.
Враховуючи наявність необхідної пропозиції на міжбанку, місцеві покупці продовжать активну торгівлю за курсом і не поспішатимуть зі скупкою валюти, а нерезиденти застосують вже відпрацьовану ними тактику купівлі валюти невеликими обсягами в моменти максимально низьких котирувань протягом сесії. Це не створює додаткового тиску на курс і не дозволяє спекулянтам активно його розгойдувати.
У продавців ситуація дещо інша, великих обсягів гривні у них зараз немає, а фінансувати поточні господарські витрати треба. Тим більше, що вже незабаром почнеться період бюджетних платежів. Дефіцит гривні змусить продавців-експортерів бути більш поступливими за курсом і продавати свою валютну виручку за рівнем котирувань, що складається на ринку, без особливих спроб зіграти “на підвищення”.
При такому розкладі на міжбанку спекулянти будуть змушені заробляти в основному у форматі “в дві сторони” і за рахунок різниці готівкового і безготівкового курсів, але без особливих спроб “розігріти” ринок. Крім цього, дещо вщухли валютні ралі по парі євро/долар на міжнародних фінансових майданчиках, що скорочує доходи спекулянтів і на грі з євровалютою на українському валютному ринку.
В середині дня в момент максимального просідання котирувань на торгах знову будуть помічені нерезиденти, які продовжать купувати валюту невеликими обсягами за рахунок гривні, отриманої від погашень попередніх випусків ОВДП. У моменти їх виходів продавці і спекулянти все ж таки будуть намагатися підтягнути котирування вище. Але особливого успіху в розгойдуванні курсу під виходи іноземців на торги у спекулянтів не буде, у нерезидентів зараз не підпирає час і ситуація на міжнародних фінансових ринках поки що залишається досить спокійною. Це не стимулює ажіотажного виведення ресурсів нерезидентами з ринків, що розвиваються, в тому числі і з України і таким чином немає додаткового спекулятивного тиску на курс.
Загальний курсовий тренд на торгах в цей понеділок як і раніше буде формувати поведінку великих гравців і їхні курсові завдання. А Нацбанк у разі ситуативного надлишку пропозиції вийде на торги з інтервенцією з викупу долара в резерви.
Основна частина обмінників буде працювати у форматі “з обороту” зі спредом між купівлею і продажем по долару в 15-20 копійок і по євро – в 20-30 копійок. Значного попиту на готівкову валюту зараз немає, і тому особливого тиску на курс гривні з боку готівкового ринку наразі не спостерігається. Курси обмінників 10 серпня як і раніше залишаться заручниками поведінки валютних котирувань на міжбанку.
Курси міжбанку, за прогнозом Finance.ua, на 10 серпня перебуватимуть у межах: долар – коридор 27,50 – 27,78 гривень, євро – коридор 32,25 – 32,78 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків перебуватимуть в межах: долар – коридор котирувань купівель і продажів 27,35 – 27,85 гривень, євро – коридор 32,08 – 32,90 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,60 / 27,62
Євро – 32,49 / 32,51
Російський рубль – 0,3743 / 0,3747
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас