TikTok та WeChat втратили $100 млрд через Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TikTok та WeChat втратили $100 млрд через Трампа

Фондовий ринок
1146
Президент США Дональд Трамп підписав указ яким заборонив роботу TikTok та WeChat на території країни. На фоні цього рішення капіталізація найбільших китайських технологічних компаній впала на $100 млрд.
На торгах у Гонконзі акції Tencent, власника WeChat, впали спочатку на 10%, а потім трохи зменшили свої втрати до 4,4%, передає Financial Times.
Варто зазначити, що ByteDance, який веде переговори з Microsoft щодо продажу TikTok у США та інших країнах, не розміщений на фондовому ринку.
Крім того, впали й індекси, які відображають котирування технологічних компаній:
  • Hang Seng знизився на 1,7%;
  • ChiNext — на 2,4%;
  • Star 50 — на 3,1%.
Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що не заперечує проти придбання корпорацією Microsoft американських операцій китайської компанії TikTok. Він повідомив, що заборонить сервіс у США з 15 вересня, якщо продаж не відбудеться.
TikTok, що належить китайській компанії ByteDance, за два роки стала лідером у сегменті сервісів для коротких відео в Китаї і швидко завоювала популярність по всьому світу.
Тільки у США у TikTok 100 млн користувачів, і якщо вони перейдуть до Microsoft, то компанія може стати серйозним суперником для Facebook (власник Instagram) і Snap. У Microsoft є соціальна мережа для професіоналів LinkedIn. Крім того, компанія може бути зацікавлена у придбанні бізнесу TikTok у Канаді, Австралії та Новій Зеландії.
Поки ByteDance не зробила публічних заяв щодо можливої угоди. Однак раніше представники компанії заявляли, що вступили в переговори з «іншою технологічною компанією».
У своїй першій публічній заяві Кевін Маєр, екскерівник Disney, а нині генеральний директор TikTok, сказав, що компанія зробить відкритим код, який управляє алгоритмами модерації контенту. Робиться це для того, щоб експерти могли спостерігати, як політики сервісу застосовуються у реальному часі.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас