Строки будівництва метро на Виноградар змістяться через карантин - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Строки будівництва метро на Виноградар змістяться через карантин - Кличко

Казна та Політика
536
Терміни будівництва метро на Виноградар зараз кілька змістили через карантин і неможливості приїхати до України фахівців з Німеччини, які контролюють роботу прохідницького щита під час будівництва тунелю метрополітену.
Про це Віталій Кличко сказав під час онлайн-брифінгу.
Однак, за словами мера, “Київметробуд” готовий прискорити будівельні роботи, щоб здати перші станції нової гілки “Мостицька” і “Проспект Правди” в заявлені раніше терміни.
Кличко повідомив, що вчора відвідав будмайданчик на місці майбутньої станції “Мостицька”.
“Поспілкувався в тому числі й з німецькими фахівцями, представниками заводу – виробника прохідницького щита, які прибули до Києва контролювати його роботу, настройку. Орієнтовно через два тижні вже повинні почати роботи по розробці тунелю між станціями “Мостицька” і “Сирець”. Через карантин представники заводу не могли приїхати в Україну раніше. Тому це кілька вплинуло на графік робіт. Втім, підрядник – “Київметробуд” обіцяє, що це не призведе до перенесення зазначених строків будівництва і вони готові прискорити виконання робіт “, – прокоментував Кличко.
За його словами, відповідно до потужностей щита, за місяць цей комплекс проходить близько 200 метрів під землею.
“І десь за півроку прокладе один з тунелів”, – сказав мер.
Кличко додав, що місто фінансує проект в повному обсязі. “Ми робимо все, щоб в кінці наступного року відкрити два нових станції метро”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас