Додаткова відпустка за шкідливі умови: коли та як надається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Додаткова відпустка за шкідливі умови: коли та як надається

Особисті фінанси
2109
Працівникам, які працюють на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах, додаткова відпустка за шкідливі умови праці законодавством не передбачена.
Про це повідомила головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в Кіровоградській області Наталія Пащенко.
“Працівники, незалежно від найменування посад і професій, які працюють на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах (в т.ч. на персональному комп’ютері) та яким тривалість щорічної відпустки не визначена іншими нормативно-правовими актами, мають право на додаткову відпустку за особливий характер праці при дотриманні вищезазначених умов”, – ідеться в повідомленні.
Хто має право на додаткову відпустку за особливий характер праці:
  • працівники, які працюють на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах, до яких належить і персональний комп’ютер.
Тривалість відпустки:
  • до 4 календарних днів;
  • конкретна тривалість таких відпусток встановлюється колективним або трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах;
  • таку відпустку надають пропорційно до фактично відпрацьованого часу.
Розрахунок часу:
  • у розрахунок часу, що дає право працівнику на таку відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах з особливим характером праці не менш як половину тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, цехів, професій, посад.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас