Світові ціни на продовольство перейшли до зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на продовольство перейшли до зростання

Світ
599
Світові ціни на продовольство в липні 2020 року підвищилися. Причому найбільше подорожчали рослинні олії і молочна продукція.
Про це повідомляє ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН).
Середнє значення індексу продовольчих цін ФАО в липні склало 94,2 пункту, що на 1,2% більше, ніж в червні, і майже на 1,0% вище, ніж в липні 2019 року. Ціни на продовольство в світі продовжують зростати другий місяць поспіль.
Індекс цін на рослинні олії ФАО зріс на 7,6% в порівнянні з його червневим значенням і досяг максимального за останні п’ять місяців рівня.
Значення індексу цін на молочні продукти ФАО збільшилося на 3,5%, причому підвищення цін торкнулося продуктів, що входять до нього: від вершкового масла і сиру до сухого молока.
Значення індексу цін на зернові ФАО практично не змінилося в порівнянні з його червневим рівнем: з одного боку, масштабні закупівлі, вироблені Китаєм в Сполучених Штатах Америки, спровокували різке зростання цін на кукурудзу і сорго, з іншого – хороші види на врожай рису в 2020 році привели до падіння цін на рис. Ціни на пшеницю змінилися незначно на тлі уповільнення торговельної активності.
Значення індексу цін на цукор ФАО зросло на 1,4%: обнадійливі дані щодо обсягу виробництва цукру в Бразилії дозволили лише частково нівелювати наслідки зростання цін на енергоносії.
Липневе значення індексу цін на м’ясо ФАО виявилося на 1,8% нижчим, ніж місяць тому, і на 9,2% нижчим відповідного періоду минулого року.
Індекс продовольчих цін ФАО використовується для відстеження міжнародних цін на найбільш ходові продовольчі товари.
Як повідомляло РБК-Україна, світові ціни на продовольство в березні 2020 року різко знизилися, головним чином внаслідок скорочення попиту, пов’язаного з наслідками пандемії COVID-19.
Зазначимо, за даними НБУ, в липні 2020 року ситуація на світових товарних і фінансових ринках поліпшувалася на тлі подальшого зняття карантинних обмежень в ряді країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас