Lufthansa отримала збиток в 1,5 млрд євро в II кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa отримала збиток в 1,5 млрд євро в II кварталі

Фондовий ринок
265
Deutsche Lufthansa AG зафіксувала серйозний збиток у другому кварталі і повідомила, що поступово почне збільшувати обсяг авіаперевезень в решту року.
Як повідомляється в пресрелізі німецької авіакомпанії, чистий збиток у квітні-червні склав 1,5 млрд євро в порівнянні з прибутком у розмірі 226 млн євро за аналогічний період роком раніше.
Виручка впала на 80% – до 1,89 млрд євро з 9,58 млрд євро роком раніше. Скоригований збиток до податкових і процентних виплат (EBIT) склав 1,68 млрд євро проти скоригованого прибутку EBIT в 754 млн євро роком раніше.
Обсяг повітряних перевезень скоротився на 95% у другому кварталі, йдеться в повідомленні Lufthansa. Компанія планує поступово нарощувати перевізні потужності в третьому і четвертому кварталах.
У третьому кварталі перевезення за ближньо- і середньомагістральними маршрутами, як очікується, вийдуть на рівень 40% від торішнього обсягу, далекомагістральні перевезення – на рівень 20%. У четвертому кварталі ці показники складуть приблизно 55% і 50% відповідно, згідно з планами Lufthansa.
“Ми не розраховуємо, що попит повернеться до докризових рівнів раніше 2024 року. Особливо на далеких маршрутах не передбачається швидкого відновлення”, – заявив голова Lufthansa Карстен Шпор.
Компанія очікує від’ємного значення скоригованої EBIT у другому півріччі і, як наслідок, подальшого зниження показника за підсумками року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас