Дачники чекають нового карантину: оренда заміських будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дачники чекають нового карантину: оренда заміських будинків

Особисті фінанси
3485
Для кого карантин обернувся вигодою, так це для власників заміської нерухомості. Попит на оренду і купівлю будинків, таун-хаусів і земельних ділянок різко зріс, що дозволило власникам підвищити і ціни.
Про це пише Будпортал.
Влітку ринок ще більше розігрівся. “У багатьох ріелторів – до 10-15 угод на день. Вже розпродали буквально всі об’єкти за більш-менш адекватними цінами, які до цього роками простоювали”, – сказала керівник агентства нерухомості Ірина.
Найчастіше покупці полюють на заміську нерухомість вартістю до 120 тисяч доларів. Але є клієнти і у власників більш дорогих котеджів (до 300-400 тисяч).
“Не дивляться тільки хіба що на дуже дорогі будинки – по кілька мільйонів доларів. Вони як висіли в пропозиції, так і продовжують висіти. Охочих немає навіть на перегляди, і знижок на них не дають”, – зазначає вона.
Будинки середнього класу, за її словами, зараз можна знайти зі знижками до 20-25 тисяч доларів.
“Скажімо, будинок, який продавався за 260 тисяч, віддають за 240 тисяч. Раніше таких знижок не було, поступалися максимум по 5 тисяч. Але зараз на хвилі активізації попиту власники хочуть нарешті розпродатися. Адже ці об’єкти висіли в пропозиції роками”, – пояснила експерт.
Дешеві будинки і таун-хауси незначно подорожчали. Скажімо, таун-хаус під Києвом, який ще рік тому коштував близько 55 тисяч (площа – 110-120 квадратів і власний дворик) зараз пропонується за 60-62 тисячі.
Також на хвилі ажіотажного попиту цього літа активізувалося нове будівництво. Ділянки, які до цього роками простоювали, зараз забудовується приватними будинками і таун-хаусами. Тож пропозиція протягом найближчого року буде рости.
Оренда заміських будинків в цьому році побила всі рекорди. Попит виявився настільки великим, що власники змогли підвищити цінник на 10-20%, а деякі і до 30%. На кінець липня практично всі об’єкти до 5 тисяч доларів на місяць, за словами Ірини, були здані. При цьому не виключено, що з осені орендарі продовжать терміни.
“Все буде залежати від ситуації з коронавірусом. Якщо восени знову буде загроза посилення карантину, люди залишаться за містом”, – підсумувала ріелтор.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас