Дефолт в Аргентині: уряд домовився з ключовими кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефолт в Аргентині: уряд домовився з ключовими кредиторами

Світ
1554
Значну частину держборгу буде списано, повідомило міністерство економіки. Угоди було досягнуто з трьома групами кредиторів. ЇЇ деталі поки що не розголошуються.
У травні Аргентина запропонувала кредиторам умови реструктуризації боргів на $65 млрд, але ця пропозиція не отримала їхньої підтримки.
До числа інвесторів, що складають ключову групу кредиторів Аргентини, входять фонди BlackRock, Fidelity, T Rowe Price, VR Capital Group і Monarch Alternative Capital.
Загальний обсяг заборгованості Аргентини на кінець 2019 року складав $323 млрд. 23 травня країна опинилася в стані технічного дефолту після закінчення терміну виплати $500 млн у вигляді відсотків за трьома випусками державних облігацій. Це дев’ятий дефолт в історії Аргентини.
Власникам аргентинських облігацій належить проголосувати за пропозицію влади щодо реструктуризації боргу. Цілком ймовірно, що хтось вирішить її заблокувати. Однак якщо пропозиція отримає підтримку, то Аргентина зможе уникнути найгіршого сценарію розвитку подій, який передбачає закриття країні на багато років доступу до міжнародних ринків капіталу, як це було після дефолту у 2001 році.
Реструктуризація боргу також дасть Аргентині можливість відновити переговори з МВФ, який виділив країні $44 млрд в період валютної кризи у 2018 році. Аргентина розраховує, що зможе домовитися про відстрочку виплат за кредитами, повернення яких припадає на 2021-2023 роки.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас