Міжбанк: сьогодні на торги вийдуть і іноземці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: сьогодні на торги вийдуть і іноземці

Валюта
1055
Середа на валютному ринку пройде активно і динамічно. З одного боку – сьогодні розрахунки за вчорашнім аукціоном Мінфіну з розміщення ОВДП. Покупцям треба переказати до бюджету близько 10,2 млрд гривень. І хоча значна частина цих коштів – це буде гривня від попередніх погашень облігацій тих же держбанків – такі гривневі обсяги розрахунків позначаться як на поведінці ресурсного, так і опосередковано – валютного ринків.
Не варто також забувати, що в цей же період проходять і погашення попередніх облігацій і до кінця тижня це буде близько 16 млрд гривень. Тобто в цілому в банківську систему ще “дозалллють” близько 6 млрд гривень і такий гривневий навіс буде тиснути на курс.
З іншого боку – самі клієнти вже увійшли в звичайний діловий ритм, витратили основну суму відшкодувань ПДВ, виплачених їм державою в кінці липня і компаніям потрібна гривня для фінансування своїх господарських операцій. В першу чергу – розрахунків з персоналом за минулий місяць, оплати сировини і матеріалів, а також оренди. Тож експортери будуть активно продавати валютну виручку в цей період, але і торгуватися за курсом.
Крім цього, активізуються як спекулянти, які зараз щосили заробляють на стрибках курсу євро на міжнародних майданчиках, так і за рахунок різниці готівкового та безготівкового курсів. Але вони ж не проти і погойдати курс протягом дня, підлаштовуючись під дії великих гравців.
Додатково до цього сьогодні на торги вийдуть і іноземці – частина з купівлею валюти під свої виведення валюти після погашень ОВДП, а частина їхніх “дочок” під щомісячні купівлі під репатріацію дивідендів. Застосовувати вони будуть стару тактику купівлі невеликих лотів протягом всієї сесії, щоб не “підривати” котирування протягом дня.
Поки що на торгах ні в понеділок, ні у вівторок не з’являвся Нацбанк. Викуповувати йому було просто нічого. Але при ситуативному перевищенні пропозиції долара над попитом ми не відкидаємо сьогодні її появи на міжбанку. Як і всі останні дні – котирування регулятора при проведенні можливих інтервенцій залишаться основним курсовим орієнтиром для учасників торгів.
Опосередковано на настрої учасників валютного ринку вплине і поведінка золота, унція якого впевнено перевищила $2000 і на момент написання статті перебуває на позначці $2029. Такі зрушення на ринку золота свідчать про продовження істотних валютних коливань на світових ринках, що опосередковано буде відображатися і на курсі євро і долара відносно гривні на нашому міжбанку. Світ увійшов у період серйозної валютної турбулентності, яка як мінімум до середини осені буде лише наростати.
Котирування міжбанку за прогнозом “Мінфіну” на 5 серпня будуть у межах: долар – коридор 27,65 – 27,90 гривень, євро – коридор 32,43 – 33,06 гривень. Ми прогнозуємо обсяг операцій на міжбанку в середу в межах $205-225 млн при здійсненні до 510-600 угод.
На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде в межах: долар – коридор котирувань купівлі і продажу 27,45 – 28,00 гривень, євро – коридор 32,25 – 33,10 гривень.
Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:
Курс долара в банках: прийом 27,45-27,65 і продаж 27,84-28,00 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,60-27,65 гривень і продаж 27,69-27,80.
Середні курси валют на Міжбанку після закриття ринку:
долар США – 27,76 / 27,79
євро – 32,54 / 32,57
російський рубль – 0,376 / 0,377
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас