Нацбанк попередив про зміни в поданні звітів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк попередив про зміни в поданні звітів

Казна та Політика
365
Національний банк України запровадив зміни до порядку подання звітності з питань фінансового моніторингу для банків та небанківських установ.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
“Національний банк України запроваджує зміни до порядку подання звітності з питань фінансового моніторингу для банків та небанківських установ. Згідно з новими вимогами подаватимуться 6 файлів звітності: з них 2 банками, 2 – небанківськими установами, 2 – одночасно банками і небанківськими установами”, – ідеться в повідомленні.
Звітність з питань фінансового моніторингу буде подаватися:
  • із щомісячною періодичністю – з 1 вересня 2020 року;
  • із квартальною періодичністю – з 1 жовтня 2020 року;
  • банки надаватимуть інформацію з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу з 1 січня 2021 року, небанківські установи – з 1 жовтня 2020 року.
Національний банк надав банкам та небанківським установам додатковий час для адаптації до оновленого порядку подання звітності з фінансового моніторингу:
  • із щомісячною періодичністю подання – три звітних періоди;
  • із квартальною періодичність подання – два звітних періоди;
  • для інформації з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу для небанківських установ – один звітний період.
Під час тестового періоду заходи впливу не застосовуватимуться.
Такі зміни відбулися у зв’язку з уведенням у дію 28 квітня 2020 року нових вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Національний банк мав привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом протягом трьох місяців з дня набрання ним чинності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас