Міжбанк: намагатимуться довести котирування до рівнів 27,95 грн і вище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: намагатимуться довести котирування до рівнів 27,95 грн і вище

Валюта
1584
Після ефекту першого робочого дня місяця, коли підприємства традиційно підбивають підсумки минулого звітного періоду і визначаються з остаточними планами на новий, починаючи з вівторка, клієнти вже увійдуть в звичайний діловий ритм. І це збільшить статистику торгів.
Вчора ввечері спекулянти на малооб’ємному міжбанку першого робочого дня серпня активно розгойдували долар з грою “на підвищення”. Їм це вдалося і котирування до кінця понеділка досягли позначки в 27,84/27,86 гривень. Спроби розгойдувати курс вони продовжать і сьогодні з метою наздогнати котирування до рівнів 27,95 гривень і вище.
Головними покупцями будуть виступати нерезиденти і дочки “іноземних компаній”, у яких в першій декаді кожного місяця проходить період купівлі валюти під репатріацію дивідендів.
А продавцями – великі експортери, які вже значною мірою витратили відшкодування ПДВ, отримані в кінці липня і тепер потребують гривні для фінансування своєї поточної виробничої діяльності.
Вплине на поведінку учасників ринку і їх тактику на торгах сьогоднішній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП, а також значні погашення попередніх випусків гривневих облігацій, що відбудуться днями. Чиновники після консультацій з первинними дилерами не змінили своїх планів і будуть розміщувати облігації на 203, 350 і 567 днів.
Враховуючи майбутні погашення на цьому тижні на суму близько 16 млрд гривень – у мінфінівців стоїть завдання активно залучити ресурси в бюджет на сьогоднішньому аукціоні. Основними покупцями паперів будуть держбанки. Значні погашення гривневих облігацій в ці дні в поєднанні з проведенням сьогодні нового аукціону з їх розміщення і розрахунків за ним завтра – будуть активно впливати на ресурсний і частково валютний ринки 4 і 5 серпня.
Тактика роботи спекулянтів сьогодні особливо не зміниться. Вони будуть заробляти за рахунок роботи в форматі “в дві сторони”, грати на різниці готівкового та безготівкового курсів, а також при найменших можливостях розгойдувати котирування протягом дня, підлаштовуючись під дії великих покупців і продавців. Додатковим заробітком для них також буде і гра на котируваннях євро, як на міжнародних ринках по парі євро/долар, так і за рахунок коливань курсу євро відносно гривні протягом сесії.
Нерезиденти продовжать купувати валюту періодично виходячи на торги з невеликими лотами, щоб не порушувати співвідношення попиту і пропозиції і не давати спекулянтам особливо заробляти на розгойдуванні курсу.
При ситуативному перевищенні пропозиції долара над попитом ми не відкидаємо сьогодні появи на міжбанку регулятора. Нацбанк в цьому випадку викупить надлишок пропозиції. Якщо ж попит буде вищий і надлишку долара на торгах не буде – НБУ намагатиметься в процес не втручатися і дасть ринку самому знаходити компромісний курс. Котирування регулятора при проведенні можливих інтервенцій залишаться основним курсовим орієнтиром для учасників торгів.
Котирування міжбанку за прогнозом Finance.ua, на 4 серпня будуть у межах: долар – коридор 27,75 – 28,00 гривень, євро – коридор 32,49 – 33,07 гривень. Обсяг операцій на торгах ми прогнозуємо в межах $205-225 млн при здійсненні до 600 угод.
На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде в межах: долар – коридор котирувань покупок і продажів 27,45 – 28,00 гривень, євро – коридор 31,95 – 33,00 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,84 / 27,86
євро – 32,63 / 32,66
російський рубль – 0,3765 / 0,3772
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас