З початку року 5% киян взагалі не платять за комуналку - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року 5% киян взагалі не платять за комуналку - КМДА

Особисті фінанси
725
З початку року борги за житлово-комунальні послуги в столиці зросли на 4%, без урахування електроенергії та газу. Орієнтовно 5% споживачів зовсім не розраховуються за комуналку.
Про це повідомили в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.
“З початку року борги за житлово-комунальні послуги зросли на 4% і це без урахування електроенергії та газу, і склали 5,1 млрд гривень. Це досить велика сума. Водночас, орієнтовно 5% споживачів не розраховуються за спожите взагалі”, – повідомили в КМДА.

Як заощадити на комуналці 2020

Також зазначається, що на період карантину для киян працюють онлайн-сервіси для дистанційних розрахунків. Зокрема оплатити отримані житлово-комунальні послуги можна через особистий кабінет КК “Центр комунального сервісу” і скориставшись Qr-кодом.
“Протягом карантину пільговий період оплати за квартплату триває до кінця місяця. Раніше знижка діяла для тих, хто платить до 20 числа поточного місяця, в період дії обмежувальних заходів – до кінця місяця”, – додали в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • З 3 серпня Україна перейшла на ринкові ціни на газ для населення. Постанова уряду про покладання на “Нафтогаз” спеціальних обов’язків на ринку газу (ПСО) припинила дію з 1 серпня 2020 року.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-канал Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас