Автоконцерн Renault відзвітував про історичні збитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоконцерн Renault відзвітував про історичні збитки

Фондовий ринок
2395
Французький автоконцерн Renault відзвітував про рекордний у своїй історії збиток в 7,3 млрд євро. Інший французький гігант, група PSA (Peugeot Citroën), повідомив, що йому вдалось зберегти рентабельність, не дивлячись на коронакризу.
Про це повідомляє RFI.
Фінансові труднощі Renault почалися до нинішньої кризи. Правда, перше півріччя 2019 року концерн завершив з чистим прибутком 790 млн євро, а за результатами усього минулого року показав невеликий збиток 141 млн євро.
У 2020 році на тлі коронавірусної кризи – з січня по червень – компанія Renault зафіксувала в звітності рекордні у своїй історії втрати – майже 7,3 млрд євро. За півріччя виручка впала на третину до 18,4 млрд євро. Група Renault, в яку входять також Dacia, Alpine і російський АвтоВАЗ, продала 1,26 млн автомобілів з січня по червень (1,9 млн за аналогічний період минулого року).
«Безпрецедентною» назвав ситуацію новий генеральний директор Renault Лука де Мео, що прийшов на початку року у французький концерн з посади гендиректора Seat (група Volkswagen). За його словами, викликана пандемією криза посилила «попередні труднощі» Renault. При цьому, він висловив «повну впевненість» в здатності компанії вийти з кризи.
Істотний внесок – 4,8 млрд євро – в збитки Renault внесли втрати Nissan, партнера французів по альянсу (в який входить також Mitsubishi). Renault володіє 43% акцій Nissan.
Про підсумки півріччя відзвітувала також французька автомобілебудівна група PSA, в яку крім Peugeot Citroën входять марки Opel, Vauxhall і DS. PSA зафіксував чистий прибуток 595 млн євро.
Концерну вдалося не піти в мінус, незважаючи на падіння прибутку на 67,5% відсотків і виручки на третину – до 25 млрд євро. Гендиректор PSA Карлос Таварес заявив, що сподівається на значне зростання на світовому авторинку в другій половині цього року.
Наразі PSA знаходиться в процесі злиття з концерном FCA, об’єднуючим Fiat і Chrysler. Нова група з назвою Stellantis може з’явитися вже в першому кварталі 2021 року – повідомив Таварес.
Майбутній альянс претендує на третє місце в списку найбільших світових автовиробників після Volkswagen і Toyota.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас