"Нафтогаз" оприлюднив умови поставок газу населенню за ринковими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" оприлюднив умови поставок газу населенню за ринковими цінами

Енергетика
4565
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” оприлюднила умови продажу газу для поставок населенню після завершення дії спеціальних зобов’язань, що має відбутися вже 1 серпня.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
“Дивізіон «Нафтогаз Комерція» (через ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг») буде реалізовувати природний газ для постачальників домогосподарств. Компанія пропонує укласти річний контракт на постачання газу зі щомісячним формульним визначенням ціни, яка буде відома до початку місяця постачання”, – ідеться в повідомленні.
Як буде визначатись ціна за річними контрактами:
  • виходячи з котирувань міжнародних газових хабів, поточного ринкового спреду;
  • а також з умов оплати;
  • запропонована формульна ціна є прогнозованою та такою, що повністю відповідає ринковим ціновим індикаторам і не створює перекосів на ринку.
В межах зазначеного контракту передбачені різні умови розрахунків:
  • 100% передплата;
  • оплата частинами кожні 10 днів впродовж періоду постачання;
  • оплата до 25 числа місяця, наступного за місяцем поставки.
Як зазначається, підхід, запропонований Дивізіоном «Нафтогаз Комерція», відповідає європейській практиці, коли на довгострокові контракти і великі обсяги діє формульна ціна, а для інших клієнтів пропонується лінійка різноманітних продуктів в залежності від потреб покупця.
Окрім запуску нових продуктів, які розробляються з урахуванням особливостей роботи різних сегментів внутрішнього ринку, Нафтогаз продовжить працювати з боргами, що накопичилися впродовж дії режиму ПСО і сягають близько 24 млрд гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Термін дії ПСО завершується 1 серпня 2020 року, після чого споживачі отримають можливість обирати зручний пакет поставки природного газу (ціна, обсяги, період).
  • Кабінет Міністрів затвердив компанію ТОВ “ГК “Нафтогаз України” постачальником останньої надії на ринку природного газу. Компанія виграла конкурс і буде постачати газ споживачам, які не змогли укласти контракт.
  • У липні ціна на газ для населення у порівнянні з червнем зросла на 7% або на 16 копійок.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас