Галузі з найбільшими перспективами зростання після коронакризи - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Галузі з найбільшими перспективами зростання після коронакризи - НБУ

Казна та Політика
1107
Після коронакризи нові стимули для розвитку отримує IT-сектор і внутрішній туризм. Найменше постраждало від карантинних обмежень сільське господарство.
Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу НБУ.
“Найбільш постраждалі від карантину галузі, зокрема сфера послуг, торгівля і транспорт – частково відновляться вже в III кварталі. Однак через низький попит вони ще довго не повернуться до докризового рівня”, – йдеться в повідомленні.
За інформацією НБУ, відновлення в експортних галузях, зокрема металургії, відбудеться разом із зростанням світового попиту вже наступного року. Сільське господарство, очікувано, буде серед видів економічної діяльності, які найменше постраждають саме від карантинних обмежень, проте цього року очікуються дещо менші обсяги врожаю через гірші погодні умови.
“Нові стимули для розвитку отримує IT-сектор, зокрема – в частині проєктів з організації віддаленої роботи, а також внутрішній туризм”, – додали в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Шмигаль оголосив про входження України у світову економічну кризу. За його словами, в Україні зараз, як ніколи, висока ліквідність в банках. “У нас високі золотовалютні запаси. У нас є запас за бюджетним курсом, який запланований” – говорив він.
  • На думку експертів, для України прогнози міжнародних фінансових організацій досить оптимістичні. Орієнтовні показники зростання ВВП були навіть поліпшені, на відміну від багатьох інших країн.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас