Що робити, якщо розкрито дані платіжної картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо розкрито дані платіжної картки

Особисті фінанси
25373
Щоб шахраї не змогли скористатися вашою платіжною карткою, в жодному разі не можна розголошувати її реквізити. Про це повідомляє регулятор.
Єдину інформацію, яку можна називати в разі необхідності — це 16-значний номер картки. Це потрібно зробити, наприклад, якщо вам на картку хтось із знайомих повинен переказати гроші.
Обов’язково потрібно тримати в секреті і не передавати третім особам секретний тризначний код, який вказаний на зворотному боці картки. Також не можна розголошувати коди підтвердження проведення операцій (одноразові паролі).
Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті — негайно телефонуйте до банку, яким була видана картка за телефоном, вказаним на звороті картки.
Якщо ви стали жертвою шахраїв і з вашого карткового рахунку списали гроші – напишіть заяву в кіберполіцію на сайті або повідомте про те, що трапилося, за телефоном: 0 (800) 505-170 (всі дзвінки здійснюються безкоштовно).
Раніше в НБУ пояснили, що робити, коли телефонують шахраї. Національний банк закликав українців не вірити дзвінкам шахраїв, які представляються співробітниками поліції або лікарень і вимагають грошей, щоб врятувати близьку вам людину.

Мої Fiнанси:

  • Як убезпечити свої платежі при оплаті карткою: щоб уникнути втрати грошей таким способом, потрібно:
  • перевіряти рядок адреси, де обов’язково має бути написано https – це безпечний протокол, який означає, що на сайті є захист перехоплення;
  • також повинні бути доменні імена, які належать сертифікованим платіжним провайдерам.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас