Газзбути попередили про можливі проблеми з постачанням газу з 1 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газзбути попередили про можливі проблеми з постачанням газу з 1 серпня

Енергетика
4219
Газзбути вважають, що передумов для зниження ціни на газ немає, а 1 серпня можуть бути проблеми з газом, якщо НАК Нафтогаз не виставить його на продаж. Про це розповів директор Харківгаззбуту Павло Тиндик на форумі Energy Club – Ukrainian Gas Open.
Він пояснив, що з 1 серпня НАК Нафтогаз не зобов’язаний продавати свій газ, більша частина якого видобувається в Україні, постачальникам зі спецобов’язками (ПСО-постачальникам), які гарантують безперебійність постачання газу населенню в кожній області (газзбути), одним з яких і є Харківгаззбут. І в тому випадку, якщо цей газ не буде виставлений на продаж, можуть бути проблеми з постачанням.
“З 1 серпня… НАК не зобов’язаний пропонувати природний газ постачальникам зі спеціальними обов’язками і, відповідно, можлива проблема з ресурсом природного газу в разі, якщо газ внутрішнього видобутку не буде виставлений на продаж, як це передбачалося постановою Кабміну. Крім того, незрозуміло, яким чином буде встановлюватися ціна. Якщо ми говоримо про ринкову ціну, то вона може бути як нижчою, так і вищою. Передумов для того, щоб вона була нижчою, сьогодні, на жаль, немає”, – вважає Павло Тиндик.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас