Уряд вирішив погасити заборгованість із виплати субсидій та пільг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вирішив погасити заборгованість із виплати субсидій та пільг

Казна та Політика
857
Кабінет міністрів визначив порядок погашення заборгованості бюджету з виплат за житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Борги утворилися станом на 1 січня 2020 року.
Постанову “Питання погашення заборгованості за надані пільги та житлові субсидії населенню” схвалено на засіданні уряду 29 липня.
Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту, до 2020 року пільги та субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг надавалися виконавцями послуг шляхом зменшення плати за послуги з подальшим відшкодуванням відповідних витрат за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
У зв’язку зі змінами у законодавстві в 2020 році пільги та житлові субсидії надаються громадянам у грошовій формі та фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, головним розпорядником яких визначено Міністерство соціальної політики України.
Однак у державному бюджеті України на 2020 рік немає окремої бюджетної програми для погашення зареєстрованої в органах Казначейства кредиторської заборгованості за надані населенню житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг, що залишилася непогашеною станом на 1 січня 2020 року.
“Проектом акта передбачено запровадження механізму погашення перед виконавцями житлово-комунальних послуг заборгованості місцевих бюджетів за пільгами та житловими субсидіями за рахунок коштів бюджетної програми “Виплата пільг і житлових субсидій громадянам”, – йдеться в документі.

Довідка Finance.ua:

  • Державна служба статистики України оприлюднила дані про кінцевих споживчих витрат домашніх господарств за цілями за перший квартал 2020 року. Продукти харчування та витрати на житло займають більше половини витрат.
  • Рівень розрахунків за комунальні послуги без газу та електроенергії за І квартал цього року становить 87,2%, що на 10% вище за аналогічний період 2019 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас