Степанов сказав, хто блокує підвищення зарплат медикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов сказав, хто блокує підвищення зарплат медикам

Казна та Політика
824
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що підвищення зарплат медикам заблоковано Національною службою здоров’я України (НСЗУ).
Таку інформацію він озвучив під час брифінгу у вівторок, 28 липня. Глава МОЗ уточнив, що НСЗУ досі не уклала договори про підвищення тарифів на екстрену медичну допомогу з медичними установами.
За його словами, з урахуванням того, що з 1 липня МОЗ домігся збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40% – це неприпустимо.
“Цього року, за підтримки президента, уряд прийняв рішення про збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. Це підвищення відбувається з 1 липня і до кінця року. Водночас виникли певні проблеми з НСЗУ. На сьогоднішній день ця установа не уклала ще жодного договору. Вони вважають, що допустимо вигадувати відмовки і не укладати договори і годувати обіцянками, – мовляв, “завтра все зробимо”, – сказав міністр.
Степанов підкреслив, що протягом найближчого тижня ситуацію виправлять: “ми змусимо їх укласти договори і перерахувати підвищені тарифи на екстрену медичну допомогу”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас