Найбільший у світі гідролітак пройшов випробування (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший у світі гідролітак пройшов випробування (відео)

Технології&Авто
860
Державне інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що перший китайський і найбільший в світі гідролітак AG600 Kunlong виконав свій перший в історії рейс. Передбачається, що літак матиме військове застосування.
Літак встиг пролетіти близько 31 хвилини, повідомляє державна авіабудівна корпорація Китаю (AVIC). Сіньхуа пояснило, що новий літак “призначений для задоволення потреб країни в лісовому пожежогасінні, порятунку на морі та інших критично важливих рятувальних місіях”. Агентство, схоже, уникає будь-яких згадок про військові застосування.
Літак довжиною 37 метрів з розмахом крил 39 метрів і висотою 12 метрів. Він може перевозити до 50 пасажирів.
Для цілей пожежогасіння AG600 Kunlong може зібрати 12 тонн води за 20 секунд і скинути її на площі 4000 квадратних метрів. AVIC розкрив, що розробка літака почалася ще в 2009 році. Він описав літак як багатозадачний і амфібійний і сказав, що він може “злітати і приземлятися як на землі, так і на воді, таким чином, володіючи великим потенціалом для різних місій”.
Китай розробив модель великого цивільного літака спеціального призначення. Літак вже завершив перший політ в 2017 році і перший зліт з водосховища в 2018 році. “Успішний перший політ проклав шлях до того, щоб літак пройшов наступні етапи випробувальних польотів над морем і перевірки його характеристик як літака-амфібії”, – пише Сіньхуа.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас