У "Слузі народу" пояснили, від чого залежатиме податок на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Слузі народу" пояснили, від чого залежатиме податок на землю

Аграрний ринок
5738
У “Слузі народу” пояснили, від чого залежатиме податок на землю – від вартості чи прибутку?
Відповідний допис, у якому пояснення дала народний депутат, заступниця голови фракції “Слуга Народу” Євгенія Кравчук, було опубліковано у Facebook.
“Цей податок не стосується людей, які просто ведуть домашнє господарство на своїй землі. Менш як 1 га — податок не сплачується. А зазвичай саме таку площу можна обробити самотужки. Все, що більше, призначене вже для товарного виробництва, для продажу — тому, звісно, податки мають сплачуватися.”, – пояснила Кравчук.
Зазначається, що даний податок не є чимось новим, а саме сумою, зведеною з мінімальних податків, які потрібно сплачувати з гектара. Євгенія Кравчук озвучила, що дана сума становитиме приблизно 1215 грн на рік з гектара.
“Цей податок не є чимось новим, це просто сума, зведена з мінімальних податків, які потрібно сплачувати з гектара. І це приблизно 1215 грн на рік з га. Більшість фермерів, аграріїв, які працюють “в білу”, вони вже його сплачують і нічого додатково сплачувати не будуть. Дуже важливо, цей податок іде до місцевих бюджетів, до бюджетів об’єднаних територіальних громад. І кошти буде використано на потреби громади”, – пояснили у “Слузі народу”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
znaj.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас