Нові правила cтягнення податкового боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила cтягнення податкового боргу

Казна та Політика
2744
З 23 травня скорочено строк для самостійного погашення платником податків суми податкового боргу з 60 до 30 к. дн. з дня надіслання платнику податкової вимоги.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Тернопільській області
“Головне управління ДПС у Тернопільській області продовжує цикл роз’яснень нововведень, передбачених Законом України від 16 січня 2020 року №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві». Нагадаємо, що законодавчі норми закону набрали чинності 23 травня 2020 року”, – ідеться в повідомленні.
Які зміни відбулись:
  • скорочується строк, наданий для самостійного погашення платником податків суми податкового боргу, з 60 до 30 календарних днів з дня вручення податкової вимоги, протягом яких не здійснюється стягнення коштів та продаж майна;
  • доповнюються підстави звільнення майна платника податків – боржника з податкової застави, зокрема, з дня: отримання контролюючим органом підтвердження повного погашення сум розстрочених грошових зобов’язань та процентів за користування розстроченням в установленому законодавством порядку; отримання платником податків згоди контролюючого органу на відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, відповідно до статті 92 Податкового кодексу України;
  • скорочується з двох до одного місяця строк, протягом якого платник податків може самостійно здійснити оцінку майна, яке перебуває у податковій заставі, шляхом укладення договору з оцінювачем;
  • передбачається щоденне (замість щомісячного) оприлюднення інформації щодо суб’єктів господарювання, що мають податковий борг.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні запроваджено певні зміни щодо стягнення податкового боргу. Закон набрав чинності 23.05.2020.
  • Фізична особа, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, а також через офіційний вебпортал ДПС.
  • Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску не може бути причиною переведення ФОПів із спрощеної системи оподаткування на загальну.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас