В Україні з'явилася нова авіакомпанія - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явилася нова авіакомпанія - ЗМІ

Фондовий ринок
2404
На українському ринку зареєстрували нову авіакомпанію Bees Airline, офіційним власником якої значиться Сергій Смирний. При цьому, за деякими даними, компанія належить Tez Tour, повідомляє The Page з посиланням на джерела, пов’язані з авіаринком.
“Bees Airline ще в лютому збиралася заявити про себе, проте ситуація з карантином завадила цьому”, – поінформувало джерело.
Також наголошується, що за турфірмою спочатку стояв російський капітал. На даному етапі це франчайзингова мережа, якою в Україні володіє Сергій Буртін, брат співвласника Tez Tour Олександра Буртіна.
До того ж стало відомо, що компанія хоче обзавестися кількома літаками, які раніше були в лізингу МАУ, а через карантин повернулися до власників. За словами директора Friendly Avia Support Олександра Ланецького, Bees Airlines збирається взяти два Boeing 737 800.
Ланецький пояснив, наскільки доцільно відкривати нову авіакомпанію в умовах карантину. За його словами, раніше на один літак претендували три-чотири бажаючі. Зараз складно знайти покупців або орендарів, проте легко знайти пілотів, багато з яких залишилися без роботи.
Що стосується фінансової складової, зараз дешевше відкрити компанію, але питання в тому, як скоро бізнес окупиться.
“Можливо, компанія піде шляхом SkyUp і буде возити чартери для туристичної фірми”, – розповів Ланецький.
Передбачається, що Bees Airline може бути пов’язана і зі звільненням в. о. гендиректора SkyUp Євгена Хайнацького. За інформацією джерела, його звільнили через участь в організації роботи іншої компанії.
У свою чергу новий керівник SkyUp Дмитро Сероухов в інтерв’ю ЦТС підтвердив, що Хайнацький брав активну участь в організації роботи іншого авіаперевізника, який буде працювати на українському ринку.
“Як виявилося, Євген Хайнацький, який був у нашій команді, працював на те, щоб результат був у когось іншого… Він працював не тільки над тим, щоб допомогти тій компанії народитися, але і над тим, щоб у ній відразу була певна кількість постхолдерів”, – підкреслив новий директор SkyUp.
Нагадаємо, тиждень тому SkyUp Airlines повідомила про зміну керівництва: Хайнацького, який очолював авіакомпанію з моменту її заснування, замінив генеральний директор Join UP Дмитро Сероухов.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас