Французи побудують міжнародну підводну станцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи побудують міжнародну підводну станцію

Технології&Авто
822
Проект підводної станції для досліджень і життя презентував промисловий дизайнер Ів Бехар. Її пропонують розташувати біля узбережжя Кюрасао в 60 метрах від поверхні Карибського моря.
Проєкт, який може стати еквівалентом Міжнародної космічної станції, тільки під водою, замовив акванавт Фаб’єн Кусто, пише Fabien Cousteau.
Називається проєкт “Протей” (Proteus). Площа станції становить 4 тис. квадратних футів. Жити і працювати тут, досліджуючи океан, зможуть 12 вчених з усього світу.
Дизайн натхненний формою коралових поліпів. За словами Бехара, він спеціально створив свій об’єкт таким футуристичним. Саме таким, згідно з літературними творами, люди уявляли раніше житло під водою.
Французи побудують міжнародну підводну станцію
“Ми хотіли, щоб він був новим, незвичайним, надихаючим і футуристичним… Ми переглянули все: від наукової фантастики до модульного житла і японських готелів”, – сказав Бехар.
Французи побудують міжнародну підводну станцію
Представлений дизайн – останній крок до реалізації цього амбітного проекту. За словами Кусто, на будівництво Proteus піде три роки, хоча пандемія коронавірусу вже затягла проєкт.
Планується, що станція стане постійною. Всі інші подібні підводні споруди були тимчасовими, побудованими для одиночних місій.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас