Якими повинні бути зарплати керівників (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якими повинні бути зарплати керівників (опитування)

Особисті фінанси
12261
В цілому дві третини українців вважають, що нерівність між середнім рівнем доходів по країні і доходом керівника не повинна перевищувати співвідношення 1:7. Серед респондентів такої думки дотримувалися 61%.
Про це свідчать результати опитування компанії в галузі досліджень ринку та рекламної діяльності Research & Branding Group.
При цьому порівняно велика частка тих, хто відповів (37%), вважають нормальною для суспільства найменшу глибину нерівності – в 1-3 рази.
“Безпечну глибину нерівності” (співвідношення 1:10) вважає нормальною сумарно 68% респондентів. І лише 6% опитаних вважає, що різниця в оплаті праці може перевищувати 10-кратний рівень.
Якими повинні бути зарплати керівників (опитування)
Цікаво відзначити, що найбільша частка прихильників більш рівного розподілу заробітних плат в Україні була виявлена серед молоді (18-29 років).
“Нормальна нерівність (у зарплатах – ред.) для більшості українців — це нерівність, що не перевищує співвідношення 1:7. У той час як показники понад цю норму в українському суспільстві вважаються надмірними, тобто такими, які, безсумнівно, будуть викликати у більшості людей почуття несправедливості процесів, що відбуваються в країні”, – підсумували дослідники.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, середня зарплата штатного працівника в травні, за даними Держстату, була на рівні 10542 грн.
  • У Нацбанку повідомили, що різке збільшення розміру мінімальної заробітної плати може вплинути на інфляцію та рівень безробіття в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас