Київміськбуд зітхнув з полегшенням: об'єкти Укрбуду звільнили від пайової участі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київміськбуд зітхнув з полегшенням: об'єкти Укрбуду звільнили від пайової участі

Фондовий ринок
1885
Київрада у четвер, 23 липня, звільнила об’єкти Укрбуду від пайової участі.
Про це написав президент Київміськбуду Ігор Кушнір, компанія якого приймає на баланс недобудовані об’єкти Укрбуду.
“Це питання було одним з ключових! Враховуючи й без того мінусовий фінансовий баланс укрбудівських ЖК, а на їх добудову бракує 2,1 млрд грн, такий крок дозволить нам утриматися від жорсткого “мінусу”, – підкреслив Кушнір.
За його словами, Київміськбуд робить все можливе і шукає різні законні механізми зниження фінансового навантаження в добудові комплексів Укрбуду.
“І сьогоднішнє рішення – велика допомога не тільки нам, а й 13 тисячам сімей інвесторів. Яким окреме велике спасибі за розуміння і участь в процесах”, – сказав глава будівельної компанії.
У свою чергу мер Києва Віталій Кличко підтвердив цю інформацію, додавши, що це рішення прискорить процес і Київміськбуд зможе швидше взяти на баланс недобудови Укрбуду.
“Я розумію, що таке рішення щодо Укрбуду – не оптимальне. Але ми повинні його прийняти. Тому що потрібно допомогти ошуканим людям. Тим більше, що пайова участь на кілька місяців буде скасована для всіх забудовників по всій Україні”, – зазначив Кличко.
Він також зазначив, що парламент повинен терміново розглянути низку законопроектів, які б унеможливили повторення подібних ситуацій з недобросовісними забудовниками.
“Ми вже втомилися від того, що постійно чуємо різні прізвища – Войцехівський, Паливода, Микитась.
Назви таких компаній, як Укрбуд, Аркада. Ми постійно вирішуємо проблеми, що виникають через недобросовісних забудовників. Тому ошукані люди приходять до нас. Вони кажуть, що вклали кошти, а їх обманули. А це відбувається знаєте чому? Тому що у нас забудовники можуть без гарантій банку продавати квадратні метри, існуючі часто тільки на папері”, – підкреслив Кличко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас