Україна підписала з Єврокомісією угоду, за якою отримає 1,2 млрд євро допомоги від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підписала з Єврокомісією угоду, за якою отримає 1,2 млрд євро допомоги від ЄС

Казна та Політика
408
Україна підписала меморандум та кредитну угоду з Єврокомісією, у межах якої зможе отримати 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Зазначається, що 1,2 млрд євро — це найбільший транш Єврокомісії в межах програми макрофінансової допомоги для 10 країн, яка спрямована на подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу.
Угоду підписали під час робочого візиту до Брюсселя прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра фінансів Сергія Марченка та очільника Нацбанку Кирила Шевченка.
Пакет фінансової допомоги складає загалом 3 мільярди євро. Із них 1,2 мільярда має отримати Україна, решту — Албанія, Боснія та Герцеговина, Грузія, Йорданія, Косово, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія та Туніс.
Кошти виділяють країнам для «пом’якшення негативних соціально-економічних наслідків кризи з одночасним збереженням фінансової стабільності держави». Кошти надаватимуть кількома траншами на «дуже вигідних умовах», а погасити цю позику країни-партнери ЄС повинні будуть протягом 15 років.
Раніше в Офісі президента повідомили, що кошти Україна отримає двома траншами по 600 мільйонів євро.
Нова програма макрофінансової допомоги ЄС стане додатковим джерелом бюджетної підтримки до вже погодженої програми у розмірі, з якої Україна очікує отримати ще 500 мільйонів євро.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас