Набули чинності зміни до виборчого кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набули чинності зміни до виборчого кодексу

Казна та Політика
336
Законопроєкт щодо вдосконалення виборчого законодавства відтепер набув чинності.
22 липня законопроєкт № 3485 про внесення змін до Виборчого кодексу підписав Президент Зеленський, після чого того ж дня він був опублікований в офіційній газеті ВР “Голос України”. Як зазначається у проєкті закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Мета проєкту Закону – усунення прогалин і шорсткостей, спрощення виборчих процедур та їх уніфікація для забезпечення дотримання міжнародних стандартів проведення виборів та забезпечення стійкості демократичних принципів і процедур в Україні.
Депутати пропонують внести зміни в усі книги Виборчого кодексу.
  • Планується проводити позачергові, проміжні, перші і додаткові вибори тільки два дні на рік – в останню неділю березня і останню неділю жовтня.
  • У рік проведення чергових місцевих виборів всі голосування повинні будуть проходити тільки один раз – в останню неділю жовтня.

Довідка Finance.ua:

  • 16 липня Верховна Рада України ухвалила в цілому проєкт закону № 3485 про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення виборчого законодавства. Відповідне рішення підтримали 308 народних депутатів України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас