Міста-лідери в Україні за обсягами іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міста-лідери в Україні за обсягами іпотеки

Нерухомість
773
Київ та Харків є лідерами за обсягами іпотеки. Про це розповіла перша заступниця голови правління банку «Глобус» Олена Дмітрієва.
«Найбільші обсяги кредитів продовжуємо видавати в Києві та Харкові, де забудовники розуміють переваги кредитування і охоче співпрацюють із банками. У регіонах, куди ми тільки заходимо, таких забудовників небагато», – зазначає Олена Дмітрієва.
Проте банки активно розширюють діяльність у регіонах. «В 2019-му запустили кредитування квартир у нових житлових комплексах у Львові, Чернівцях, Миколаєві», – розповіла вона.
До коронакризи банк «Глобус» планував цього року наростити іпотечний портфель на 10%. «Плюс ми плануємо збільшити обсяг некиївських кредитів. Зараз у нас висока концентрація в столиці, та ми хочемо, щоб збільшилися обсяги у Львові, а також наше кредитування активно запрацювало в Одесі та Дніпрі», – поділилася планами Олена Дмітрієва.

Довідка Finance.ua

  • НБУ пояснили, чому українцям можна не мріяти про доступну іпотеку цього року. Банки не будуть зацікавлені видавати нові іпотечні кредити.
  • Середня ставка в США за 30-річною фіксованою іпотекою опустилася до 2,98%. Це стало найнижчим рівнем за майже 50 років ведення обліку.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏬

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас