Марченко: Боротьба з ПДВ-скрутками тільки почалася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко: Боротьба з ПДВ-скрутками тільки почалася

Казна та Політика
1703
У Міністерстві фінансів заявили, що Податкова успішно бореться з ПДВ-скрутками, але визнають, що про перемогу говорити ще зарано.
Про це в інтерв’ю ZN.UA заявив міністр фінансів Сергій Марченко.
Він зазначив, що бачить позитивну динаміку у сплаті ПДВ до держбюджету і вважає це результатом боротьби з податковими зловживаннями:
“Податкове навантаження на ПДВ зросло з 2,5% в квітні-березні до 3,5%. Завдяки цьому нам вдалося збільшити надходження ПДВ до бюджету на 9 мільярдів за два місяці. У тому числі в червні на 6 мільярдів гривень. Але це тільки початок, тому що Любченко заявляє про 40 мільярдів гривень потенційних скруток”, – підкреслив міністр.
За його словами, бізнес дуже гнучкий.
“Якщо зараз у вас була скрутка з зерном і сигаретами, то наступного разу ви знайдете скрутку з зерном і яблуками. Де є скрутка? Там, де є продаж товарів за готівку. Там, де ні РРО, ні фіскальних чеків. Там, де ніхто не проконтролює. Ось вам і податковий кредит, ось вам і продаж документів. Ми внесли зміни до системи адміністрування, дозволили ліквідувати основну схему, найбільшу. Але все одно мова йде про сотні тисяч операцій”, – розповів Марченко.
Він також заявив про тиск на себе та голову ДПС Олексія Любченка з боку осіб, зацікавлених у тому, щоб ПДВ-схеми збереглися.
“Це неприємно, звісно, але ми готові. Тому що якщо ти міністр фінансів, який не закриває скрутки, то ти або співучасник, або дурень”, – додав він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас