Ринки насторожилися: чого очікують інвестори від нового голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки насторожилися: чого очікують інвестори від нового голови НБУ

Казна та Політика
1088
Після того, як Національний банк України отримав нового керівника, в Україні почав зростати курс долара і євро. Фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків попереджає, що ринки насторожено ставляться до зміни влади в НБУ.
Принаймні, поки від нового голови НБУ немає чітких заяв щодо майбутньої політики регулятора.
“Інвестори очікують, що новий голова Нацбанку продовжуватиме незалежну політику, спрямовану на збереження макроекономічної стабільності, співпрацю з міжнародними інститутами та збереження курсу реформ. Водночас відставка Якова Смолія була несподіваною, і ринки поки що не впевнені, чого очікувати від нового керівництва Нацбанку. Шевченку доведеться вже першими кроками на посаді доводити свою націленість на реформи і макроекономічну стабільність”, – вважає Михайло Демків.
Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив, що новий голова НБУ Кирило Шевченко є “саме тим професіоналом, який необхідний і НБУ, і економіці і всій Україні.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк під керівництвом Кирила Шевченка не бачить підстав для втручання в ситуацію на валютному ринку.
  • Голова Національного банку Кирило Шевченко має намір продовжувати політику зниження облікової ставки і вважає за необхідне переглянути програму “кредитних канікул”.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас