Курс долара змінить ціни на АЗС: прогноз експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара змінить ціни на АЗС: прогноз експертів

Особисті фінанси
3222
Минулий тиждень на паливному ринку виявився спокійним. Хоча ціни на пальне підвищувалися, але темпи їх зростання впали втричі і в середньому склали менше 10 копійок на літрі. Директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн вважає, що цього тижня підвищення цін на бензини і дизпальне продовжиться, але не буде тотальним.
“З 10 по 17 липня великооптові партії дизпального подорожчали на 270 грн/т, до 19 940 грн/т, основною причиною зростання стало посилення курсу долара, – аналізує Сергій Куюн. – Тобто знову додався такий чинник, як ослаблення гривні. Дизпальне має коштувати в роздробі дорожче, але поки підвищення вартості гальмують значні запаси. Потенціал зростання цін є, але він буде реалізовуватися поступово. В найближчий тиждень у деяких мереж ще можливе зростання до 50 коп./л”.
При цьому аналітик ринку скрапленого газу Артем Куюн прогнозує, що цього тижня ціни на газ залишаться стабільними.
“Минулого тижня оптова ціна газу знизилася на 440 грн/т, до 18 240 грн/т. Цього тижня також очікується падіння оптових цін. Але на роздрібному ринку чекаємо ще тиждень стабільності, він не встигне відреагувати на зниження цін в опті”, – каже Артем Куюн.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас