Скільки заробили Шмигаль і Кабмін за червень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробили Шмигаль і Кабмін за червень

Казна та Політика
869
У червні деякі українські міністри отримали заробітну плату меншу, ніж їхні заступники або помічники. Рада не стала розглядати ідею про скасування обмежень зарплат топ-чиновникам, тому максимум, на який може розраховувати член Кабміну – 47230 грн.
Про це пише “Слово і Діло”.
Більша частина міністрів отримала заробітну плату в розмірі законодавчо встановлених 10 мінімальних зарплат – 47 230 гривень. Однак були й ті, кому вдалося заробити більші суми:
  • міністр закордонних справ Дмитро Кулеба отримав 79 519 гривень через донарахування надбавок за березень-травень;
  • віце-прем’єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у червні заробили трохи більше ніж 38 тисяч гривень, як і міністр Кабміну Олег Немчинов і голова МВС Арсен Аваков;
  • віце-прем’єр-міністр з питання реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков заробив 37,4 тисячі гривень;
  • міністр культури Олександр Ткаченко отримав 37 784 грн;
  • віце-прем’єр Ольга Стефанишина заробила найменше – 33 061 грн.
А ось деякі заступники міністрів отримали більшу суму, ніж їхні начальники. Єгор Стадний з Міністерства освіти отримав 102 тисячі гривень за рахунок відпускних та оздоровчих. Був звільнений наприкінці червня. Максим Ярмистий з того ж міністерства отримав 87 тисяч гривень за рахунок тих же надбавок. Був звільнений наприкінці червня.
Також в топ заступників міністрів із зарплати увійшли заступники міністра економічного розвитку Дмитро Романович і Сергій Глущенко, які заробили по 97 720 гривень.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас