Deutsche Bahn купить 30 високошвидкісних поїздів Siemens — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bahn купить 30 високошвидкісних поїздів Siemens

Фондовий ринок
833
Залізниці Німеччини (DB) вибрали компанію Siemens як постачальника 30 електропоїздів, розрахованих на швидкість руху до 320 км/год. Вартість контракту становить 1 млрд євро, поставки почнуться вже в кінці 2022 року і завершаться до 2026 року. Передбачено опціон ще на 60 поїздів.
Про це пише ЦТС з посиланням на Залізниці світу.
Відповідні конкурсні процедури були запущені в кінці 2019 року, коли федеральний уряд країни оголосив про намір з 2020 року знизити ПДВ на проїзд в поїздах далекого прямування (до 7% замість стандартної ставки 19%). Deutsche Bahn розраховують, що зниження ПДВ залучить додатково 5 млн пасажирів поїздів далекого прямування.
Нові поїзди будуть засновані на перевіреній платформі високошвидкісних експресів ICE 3 (Velaro), які курсують по мережі DB з початку 2000-х років. Це дозволить максимально прискорити їх введення в експлуатацію.
Поїзди побудують на підприємствах Siemens в землях Північний Рейн-Вестфалія і Баварія, а також в Австрії.
У кожному поїзді передбачено 440 місць для сидіння і місця для розміщення велосипедів. У числі технічних інновацій – застосування вікон з склінням, що не перешкоджає проходженню сигналів мережі стільникового радіозв’язку.
Відзначається, що до 2026 року парк високошвидкісних поїздів DB досягне 421 одиницю (зростання на 20%), а кількість місць для сидіння в них – до 220 тисяч.
Також повідомляється, що нові високошвидкісні поїзди вводитимуть спочатку на маршрутах між Дортмундом, Кельном, Франкфуртом-на-Майні і Мюнхеном через Штутгарт або Нюрнберг.
Нагадаємо, раніше ЦТС повідомляв, що Deutsche Bahn нарощує кількість поїздів у внутрішніх і міжнародних сполученнях. У регіональних сполученнях задіяно вже 95% поїздів, передбачених звичайним розкладом.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас