Парламент ухвалив закон "Про оборонні закупівлі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент ухвалив закон "Про оборонні закупівлі"

Казна та Політика
235
Верховна Рада України 16 липня прийняла в цілому закон “Про оборонні закупівлі”.
Це рішення підтримали 276 народних депутатів.
Депутати профільного Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підготували порівняльну таблицю до законопроекту, вона містить 650 поправок і пропозицій, з яких на засіданні Комітету 430 враховано, 220 – відхилено.
Під час доопрацювання законопроекту депутати передбачили механізми захисту вітчизняного виробника шляхом врахування інтересів виконавців державних контрактів із закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, в тому числі – можливість коригування цін у разі істотних змін фінансово-економічних умов виконання контрактів, застосування критерію “вартість життєвого циклу” під час відбору виконавців, що відповідає найкращим стандартам країн-членів НАТО і ЄС, надання пріоритету локалізації виробництва на митній території України та застосування офсетних процедур під час закупівель по імпорту.
Законопроект визначає загальні правові основи планування, порядок формування обсягів і особливостей здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектора безпеки і оборони, інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони. Визначено також порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю в сфері оборонних закупівель.
Документом передбачено затвердження типових державних контрактів, впровадження критерію “життєвий цикл” озброєння, військової та спеціальної техніки; поступовий перехід до державного підтвердження якості на основі підходів, які використовуються у відповідних стандартах НАТО.
Державним замовникам надається можливість здійснювати закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення з прозорими і конкурентними процедурами, здійснювати закупівлі по імпорту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас