НБУ провів другий аукціон своп процентної ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ провів другий аукціон своп процентної ставки

Казна та Політика
545
Національний банк України 15 липня 2020 року провів другий аукціон своп процентної ставки загальним обсягом 2,49 млрд гривень і задовольнив заявки п’яти банків на 410 млн грн.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
“Сьогодні (15 липня – ред.) відбувся другий аукціон своп процентної ставки. Участь у ньому взяли 7 банків, а загальний обсяг заявок склав 2,49 млрд грн. З них були задоволені заявки п’яти банків на 410 млн грн. Середньозважена фіксована процентна ставка, запропонована цими банками в обмін на плаваючу ставку, що визначається залежно від значень індексу UONIA, становила 6,5%, як і під час першого аукціону”, – йдеться в повідомленні.
Заступник голови Національного банку Олег Чурій зазначив, що нові інструменти, впроваджені Національним банком для розвитку кредитування та довгострокових інвестицій, користуються все більшим попитом серед банків.
“Під час другого аукціону своп процентної ставки зросла як кількість учасників, так і обсяги угод. Це хороший сигнал, який свідчить про те, що банки будують довгострокові плани і готові підтримувати економіку не тільки “короткими” грошима”, – зазначив Чурій.
Наступний аукціон своп процентної ставки планується провести в серпні.
Перший аукціон своп процентної ставки, в якому взяли участь чотири банки, відбувся 2 липня 2020 року. Загальний обсяг заявок склав 1,38 млрд грн, з них були задоволені заявки двох банків на 20 млн грн. Середньозважена фіксована процентна ставка, запропонована цими банками в обмін на плаваючу ставку, яка визначається залежно від значень індексу UONIA, становила 6,5%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас