Стало відомо, коли вийде двоекранний смартфон Microsoft Surface Duo на Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли вийде двоекранний смартфон Microsoft Surface Duo на Android

Фондовий ринок
476
Складаний смартфон з двома екранами Microsoft Surface Duo, що працює під управлінням ОС Android, повинен вийти на ринок до кінця цього літа – в кінці липня або вже в серпні. Про це повідомив головний редактор WindowsCentral Зак Боуден на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.
Нагадаємо, Microsoft анонсувала Surface Duo разом з Surface Neo в жовтні 2019 року, відразу вказавши, що на ринок обидва складані пристрої з двома екранами вийдуть тільки в кінці 2020 року. Обидва виконані у форм-факторі книжки з двома екранами – петлі дозволяють складати апарат як екранами назовні, так і всередину. Тільки Surface Duo є більш компактним, а Surface Neo вже підпадає під категорію планшетів. Крім того, Surface Neo буде працювати під управлінням спеціальної версії ОС Windows 10X, адаптованої для роботи з двоекранними пристроями. Водночас для смартфона Surface Duo компанія вибрала в якості програмної платформи Android, доповненої спеціальною оболонкою, що нагадує інтерфейс ОС Windows 10X. Раніше були повідомлення, що вихід Surface Neo відклали до 2021-го, щоб доопрацювати Windows 10X.
До цього моменту вважалося, що Surface Duo вийде на ринок в липні разом з Samsung Galaxy Z Fold 2. Однак буквально днями з’явилися повідомлення, що Galaxy Z Fold 2 пропустить майбутній серпневий захід Galaxy Unpacked, оскільки ПЗ ще не готове. І тепер повідомляється, що Microsoft теж прийняла рішення почекати з запуском Surface Duo місяць-другий. Імовірно, розробники Microsoft витратять додатковий час на полірування інтерфейсу.
Ще в лютому один з робочих прототипів Surface Duo помітили у одного з відвідувачів канадського метро. Тобто, Microsoft вже без малого півроку тестує пристрій.

За попередніми даними, Microsoft Surface Duo оснащується SoC Snapdragon 855, двома екранами діагоналлю 5,6 дюйма роздільною здатністю 1800×1350 пікселів, 6 ГБ оперативної і 64 або 256 ГБ флеш-пам’яті, 11-мегапіксельною камерою і акумулятором ємністю 3460 мА•год.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас