Кабмін пом'якшив умови оренди для бізнесу на час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пом'якшив умови оренди для бізнесу на час карантину

Нерухомість
481
Уряд затвердив нові послаблення в оренді приміщень для бізнесу на період карантину.
Про це в Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.
“Сьогодні на черговому засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено постанову, яка звільнить від орендної плати деякі категорії орендарів на період дії карантину, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2”, – написав він.
Йдеться про площі й будівлі, що належать державі.
“Так, буде визначено кілька категорій: повне звільнення, оплата 50% або 25% від орендної плати. Розрахунок відбувається по методиці. Це дозволить зберегти і підтримати український бізнес”, – написав він.
Тим часом нардеп Олексій Гончаренко опублікував перелік орендарів, які звільняються від орендної плати за користування нерухомим державним майном:
  • орендарі, які орендують приміщення навчальних закладів і науки державної форми власності для кафе, їдалень, буфетів, надання ксерокопіювальних послуг, продажу непродовольчих товарів, автоматів з їжею та інше;
  • орендарі, які орендують приміщення для розміщення приватних навчальних закладів, державних та комунальних закладів позашкільної освіти, видавництв друкованих засобів масової інформації українською мовою, об’єктів з продажу книг і газет, фізкультурно-спортивних установ, бібліотек, музеїв та інше;
  • орендарі, які орендують приміщення для організації концертів, побутового обслуговування, туроператорської діяльності та інше.
Нагадаємо, Верховна Рада, яка прийняла зміни до держбюджету на 2020 рік (законопроект № 3279-д), зокрема змінила цим документом умови орендної плати. У законопроекті йдеться, що на час карантину “плата за користування нерухомим майном підлягає зменшенню на вимогу наймача”, який провадить підприємницьку діяльність з використанням цього майна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас