Шахраї під виглядом працівників Мінсоцполітики хотіли "розвести" Фонд соцстраху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї під виглядом працівників Мінсоцполітики хотіли "розвести" Фонд соцстраху

Кримінал
404
Керівництво Фонду соціального страхування України (ФССУ) звернулося до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення з боку невідомих осіб щодо виконувачів обов’язків начальників регіональних управлінь виконавчої дирекції Фонду.
Як повідомляє прес-служба ФССУ, шахраї шляхом обману та підбурювання цих керівників до отримання хабара намагалися заволодіти грошима Фонду.
За наявною інформацією до керівників обласних управлінь ФССУ звернулися невідомі, які, видаючи себе за посадових осіб Мінсоцполітики та правління Фонду, просили провести перерахунок значних грошових сум.
У Фонді соціального страхування України вважають цей інцидент спланованою провокацією для дискредитації правління ФССУ і співробітників системи загальнообов’язкового державного соціального страхування та роботи органу в цілому.
“Особливо небезпечні такі дії зловмисників у період введеного в державі карантину, коли саме на Фонд соціального страхування України покладено обов’язки з надання допомоги сім’ям померлих від COVID-19 медичних працівників, оплати лікування для медиків і компенсації втраченого заробітку за час лікування від коронавірусної хвороби для працюючих українців, компенсації втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19 при відсутності діагнозу, фінансування лікарняних та декретних допомог, участі в розслідуваннях інфікування працівників коронавірусом SARS-CoV-2 тощо”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас