Перша вакцина проти COVID-19 успішно пройшла початкове тестування в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша вакцина проти COVID-19 успішно пройшла початкове тестування в США

Технології&Авто
556
У США вакцина проти COVID-19, розроблена компанією Moderna, успішно пройшла початкову стадію медичних випробувань.
Про це повідомляється в офіційному прес-релізі компанії.
“Вакцина проти COVID-19, розроблена біотехнологічною компанією Moderna в партнерстві з Національним інститутом здоров’я США, визнана такою, що стимулюює імунні реакції, у всіх добровольців, які отримали її під час першого етапу дослідження”, – йдеться в повідомленні.
Первинні результати показали, що вакцина працює ефективно, хоча і має деякі побічні ефекти – викликає втому, озноб, головний біль, болі в м’язах і в місці ін’єкції. Однак ця розробка стала першою серед всіх пробних препаратів, про результати досліджень якої повідомляє медичний журнал, що рецензує.
Зараз проходить друга фаза випробування вакцини компанії Moderna. Якщо на першому етапі препарат давали обмеженій кількості здорових людей, тепер проводитимуться розширені клінічні випробування, в тому числі на пацієнтах різних вікових груп і з проблемами здоров’я.
Третя фаза, яка повинна початися в кінці липня, охопить 30 тисяч добровольців, що дозволить точніше визначити ефективність і безпеку нового препарату. За результатами цього етапу буде прийнято рішення, чи починати масовий випуск вакцини.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас