Директор МВФ висловила Зеленському "стурбованість щодо тиску на НБУ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор МВФ висловила Зеленському "стурбованість щодо тиску на НБУ"

Казна та Політика
1021
Директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським 14 липня висловила «стурбованість щодо тиску на НБУ».
Про це йдеться у пресрелізі на сайті МВФ.
“Я провела відкриту дискусію з Президентом Володимиром Зеленським з приводу занепокоєння щодо тиску на Національний банк України (НБУ)», – сказала Георгієва.
Вона зазначила, що реформа НБУ і його результати за останні п’ять років є «чіткою історією успіху для України». За словами Крісталіни Георгієвої, незалежний центральний банк допомагає макроекономічній стабільності, підтримує довіру інвесторів і захищає фінансову систему – всі найважливіші передумови для інвестицій і зростання.
Вона підкреслила, що Україна зацікавлена у збереженні незалежності НБУ, і це також є вимогою відповідно до чинної програми співпраці з МВФ.
“Я закликала президента Зеленського дотримуватися обґрунтованої грошово-кредитної та фінансової політики – вони є ключовими для посилення інвестицій і всеосяжного зростання», – резюмувала Георгієва.
Згідно з інформацією ОП щодо розмови Президента України з Георгієвою, Зеленський зазначив, що продовження активної співпраці з МВФ в рамках нової програми Stand-by є важливим пріоритетом для країни. Президент запевнив, що до кінця тижня запропонує парламенту кандидатуру голови НБУ і зазначив, що основними критеріями вибору кандидатури є професіоналізм, чесність і бездоганна репутація.
“Це буде незалежний технократ, який буде продовжувати незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я ухвалюю тільки в інтересах народу України”, – заявив Зеленський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас