ЄСВ за II квартал: скільки платити ФОПу, з огляду на карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄСВ за II квартал: скільки платити ФОПу, з огляду на карантин

Особисті фінанси
20454
Фізособи-підприємці (ФОП), які сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ) за себе в II кварталі 2020 року, повинні встигнути це зробити до 20 липня. Цього року розмір ЄСВ для деяких місяців відрізняється від стандартного через карантин. Нагадуємо, як платити ЄСВ у цьому кварталі.
Скільки платити. За законодавством, ФОП звільнені від сплати ЄСВ за березень, квітень і травень 2020 року. Відповідно, в II кварталі такі підприємці можуть сплатити тільки ЄСВ за червень: 1039,06 грн (це — мінімальна зарплата в 4723 грн х 0,22). Але добровільно можна оплатити і всю суму: 3117,18 грн.

Як закрити ФОП 💼

Згідно з роз’ясненням податкової, якщо ФОП сплачувала ЄСВ за якийсь із цих місяців, виникає переплата, і ця сума піде в рахунок майбутніх платежів.
Як подавати звіт:
  • у звіті з ЄСВ (подається ФОП за себе в кінці року) вказує, в які місяці вона не платила ЄСВ, згідно із законодавством;
  • якщо ФОП заплатила ЄСВ за березень або квітень і хоче перенести ці виплати на наступні місяці, потрібно буде у звіті з ЄСВ (який подається до 9 лютого 2021 року) в таблиці 1 відобразити періоди, за які вона платила ЄСВ, наприклад: січень, лютий, травень і т. д.;
  • ці ж законодавчі норми скасовували штрафи для ФОП (наприклад, за несвоєчасну сплату податків). Але потрібно враховувати, що термін дії такої пільги – 31 липня.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас