Google заборонить рекламу шпигунських програм і технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google заборонить рекламу шпигунських програм і технологій

Фондовий ринок
261
Американська інтернет-компанія Google оголосила, що заборонить рекламувати товари і послуги, призначені для спостереження або стеження за іншою людиною.
Про це повідомляє Центр правил реклами Google.
“У серпні 2020 року буде оновлено правила щодо сприяння непорядної поведінки в Google Ads. Ми додамо обмеження по рекламі шпигунських програм і технологій для спостереження, а саме заборонимо рекламувати товари і послуги, призначені для спостереження або стеження за іншою людиною або її діяльністю (без дозволу такої особи)”, – йдеться в повідомленні.
Зазначено, що ці правила будуть застосовуватися у всіх країнах світу.
“З 11 серпня 2020 року ми ретельно стежитимемо за їх дотриманням”, – запевнили в компанії.
Водночас відзначається, що це правило не поширюється на послуги приватних детективних агентств, а також на товари і послуги, за допомогою яких батьки можуть відстежувати місцезнаходження дітей.
При цьому до реклами, забороненої Google, входять програми для відстеження повідомлень, дзвінків і GPS, а також все, що зазвичай рекламується з метою переслідування будь-кого без їхньої згоди. Це включає не тільки програмне забезпечення, але і пристрої, такі як камери і диктофони, які відкрито позначені як шпигунські.
Як відомо, сталкінгове програмне забезпечення на смартфонах і комп’ютерах використовується для прихованого стеження за людиною. Воно може відстежувати локацію, записувати телефонні дзвінки і текстові повідомлення, красти паролі до акаунтів в соцмережах, виявляти контакти і фотографії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас