Створили пристрій, який легко очищає повітря від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створили пристрій, який легко очищає повітря від COVID-19

Технології&Авто
1336
Вчені створили фільтр, який здатен утилізувати вірусні частинки коронавірусу, які переміщаються повітряним потоком.
Під час створення винаходу вчені відштовхувалися від інформації про те, що SARS-CoV-2 не витримує температури вищої за 70°C. Свій винахід вони описали у науковому журналі ScienceDirect.
Науковці власноруч створили фільтри на основі нагрітої до 200 градусів нікелевої піни, яка вловлює та знищує вірусні частинки SARS-CoV-2. За словами розробників, коли вірус проходить через фільтр разом з потоком повітря, то нейтралізується миттєво.
Вчені вже встигли провести випробування винаходу у Національній лабораторії Галвестона. Вони виявили, що їхній фільтр може затримувати понад 99,8% аерозольних частинок вірусу, які з успіхом утилізує.
Розробники сподіваються, що у майбутньому винахід знадобиться не лише у боротьбі з коронавірусом, але й іншими небезпечними інфекціями, які можуть передаватися повітряно-крапельним шляхом.
Якщо розробка таки вийде на ринок, її можна буде використовувати у будь-яких закритих приміщеннях. Зокрема, в аеропортах і на вокзалах, на бортах літаків і у вагонах потягів, в офісах, школах, дитячих садочках тощо.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас