НАЗК назвало топ-порушення посадовців за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК назвало топ-порушення посадовців за місяць

Особисті фінанси
222
У червні Національне агентство з питань запобігання корупції виявило 18 порушень вимог закону, повідомляє пресслужба відомства.
П’ять найпоширеніших порушень, стосовно яких НАЗК склало протоколи останнім часом:
  • використання права на депутатське звернення у власних інтересах. Нардепи, серед яких Ігор Гузь, Ілля Кива, Руслан Горбенко, Олена Сотник, бажали отримати інформацію щодо розслідування кримінальних проваджень стосовно себе чи вносили зміни до відкритого реєстру національних публічних діячів;
  • участь голови колегіального органу в розгляді рішення стосовно себе самого. Колишній голова КСУ Станіслав Шевчук не повідомив про реальний конфлікт інтересів, що виник у зв’язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубого та систематичного нехтування своїми обов’язками;
  • зарахування родича на посаду помічника нардепа. Народний депутат Володимир Тимофійчук звернувся до керівника Апарату ВР із поданням про зарахування свого родича на посаду помічника-консультанта народного депутата;
  • дисциплінарне провадження стосовно підлеглого-викривача. Колишній голова АРМА Антон Янчук ініціював дисциплінарне провадження стосовно працівника органу, який за декілька днів до цього повідомив правоохоронні органи про вірогідне вчинення Янчуком посадового злочину.
  • участь посадовця у рішенні стосовно підприємства, власником якого є він сам. Начальник Управління Укртрансбезпеки у Харківській обл. Євген Шатохін взяв участь в ухваленні рішення конкурсним комітетом щодо визначення перевізника на приміських автобусних маршрутах. Претендентом на отримання тендеру було підприємство, власником якого є сам Шатохін та його батько.

Довідка Finance.ua:

  • НАЗК виявляє порушення обмежень щодо запобігання корупції: отримання подарунків, зайняття іншою оплачуваною діяльністю тощо.
  • Моніторинг допоможе виявити тих чиновників, які задекларували досить скромні статки та водночас користуються люксовими автомобілями, купують маєтки, отримують коштовні подарунки від найближчих родичів тощо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас