Міжбанк: сьогодні спрацює "ефект завершення тижня" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: сьогодні спрацює "ефект завершення тижня"

Валюта
904
Ця п’ятниця на валютному ринку пройде досить спокійно. Чи спрацює “ефект завершення тижня” – коли більшість компаній знизить свою ділову активність перед двома вихідними, що позначиться на обсягах міжбанку. Деякі клієнти, спостерігаючи останні кілька днів відносну стабільність котирувань долара на торгах нижче рівнів 27 гривень – вважатимуть за краще перенести свої покупки валюти відразу на понеділок-вівторок, а поки заробити на своїх гривневих залишках, розмістивши їх на короткі депозити.
Фінансисти, експерти і бізнес продовжать обговорювати потенційні кандидатури на пост голови Нацбанку і можливі наслідки того чи іншого призначення на цю посаду для грошово-кредитної і валютної політики НБУ. Чітка інформація про остаточний вибір на цей пост з боку керівництва країни здатна “розворушити” валютний ринок або вже остаточно його “заспокоїти”. Тому офіційні новини з Офісу Президента, самого Нацбанку і Верховної Ради з цього питання – будуть головним інформаційним приводом для прийняття рішень компаніями щодо їхніх валютних операцій на найближчі дні.
Ці ж новини вплинуть і на поведінку нерезидентів – власників українських облігацій. Поки що вони провадять ту ж політику – продовжують поступово купувати невеликими сумами валюту і виходити з наших облігацій. Але без активного розкручування курсу і тиску на гривню. Поведінка нерезидентів залишиться головною небезпекою для нацвалюти на найближчий час, позаяк місцевий бізнес продовжує відчувати брак гривні у своїй поточній діяльності і не є активним покупцем валюти. Більше того, експортери активно продають валютну виручку для фінансування своїх господарських операцій, що створює підтримку нацвалюти на міжбанку.
НБУ проведе черговий п’ятничний тендер з рефінансування банків. Його обсяги не встигнуть позначитися на валютному ринку сьогодні, але можуть частково впливати на поведінку валютного ринку з наступного понеділка.
10 липня спроби погойдати курс продовжаться, але якщо учасники ринку не підтримають такі операції, то спекулянти будуть задовольнятися заробітками за рахунок роботи в форматі “в дві сторони” і на різниці між готівковими і безготівковими курсами. Ситуація на торгах і курсовий тренд будуть повністю залежати від поведінки великих місцевих гравців і нерезидентів. При надлишку пропозиції долара – Нацбанк вийде з інтервенцією по купівлі валюти, а його цінники будуть головним курсовим орієнтиром для ринку.
Котирування міжбанку за прогнозом на 10 липня будуть у межах: долар – коридор 26,85 – 27,10 гривень, євро – коридор 30,10 – 30,68 гривень.
Котирування готівкового валютного ринку:
Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,75-26,90 і продаж 27,00-27,25 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,90-26,95 гривень і продаж 26,99-27,05.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після закриття ринку:
долар США – 29,92 / 29,95
євро – 30,49 / 30,52
російський рубль – 0,3812 / 0,3817
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас