Зеленський: У Нацбанку дуже сувора монетарна політика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський: У Нацбанку дуже сувора монетарна політика

Казна та Політика
1030
Президент Володимир Зеленський вважає, що у Національного банку дуже сувора монетарна політика, за його словами, до кінця року має бути вирішено питання з більш спрощеними процедурами отримання бізнесом кредитів.
Про це він сказав на зустрічі з бізнесом у Волинській області, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Є дві речі, пов’язані з банківською культурою і банківськими програмами. Нам складно, повірте. Ми близько року з цим боремося, розмовляли з Національним банком дуже серйозно, щоб було знижено облікову ставку, щоб у людей з’явилася можливість брати кредит.
Тому крім програми “5-7-9%”, яку ми зараз наповнюємо, там ще є портфельне кредитування, яке з’явиться у Верховній Раді у вигляді законопроекту. Тобто, наше головне завдання – зробити до кінця року нормальні умови для кредитування”, – розповів Зеленський.
Президент вважає, що є “зарегульованість процесів”. Також, на його думку, у Національного банку дуже сувора монетарна політика.
“Але це моє враження. Ми говорили і з державними банками, щоб надати можливість і була більш спрощена процедура отримання цих кредитів, за нормальними умовами, до 10%. Я думаю, що 5-7% – це нормальні умови, коли людина не виїжджатиме з України, а буде можливість, якщо вона хоче, працювати в Україні”, – додав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас