План поділу УЗ передбачає створення 3-5 вертикалей - Лещенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

План поділу УЗ передбачає створення 3-5 вертикалей - Лещенко

Фондовий ринок
849
План реструктуризації “Укрзалізниці” передбачає створення від трьох до п’яти вертикалей – вантажо- і пасажироперевезення, інфраструктура, ремонтна вертикаль і вертикаль непрофільних активів.
Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявив член наглядової ради УЗ Сергій Лещенко.
“У представленому нам плані реструктуризації “Укрзалізниці” обговорюється анбандлінг компанії – є різні підходи, які передбачають створення від трьох до п’яти вертикалей. Вантажо- і пасажироперевезення, інфраструктура, ремонтна вертикаль і вертикаль непрофільних активів. Але це, звісно, ідеальний план”, – розповів Лещенко.
Однак, за його словами, УЗ вже рік не вдається виділити в окрему компанію хоча б пасажирську вертикаль і припинити її субсидувати за рахунок вантажоперевезень.
“Мені сьогодні дуже прикро, що коли були сприятливі умови для компанії, момент був упущений. І ми потрапили в якусь центрифугу, коли нам одночасно потрібно і антикризову програму приймати, і компанії реформувати”, – додав він.
При цьому, Лещенко вважає, що “Укрзалізниця” все ще залишається величезним національним надбанням, яким потрібно правильно скористатися і яке буде втрачати свою цінність просто під впливом часу, якщо його не підтримувати і не модернізувати.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас